CoVID-19

Care sunt pașii de urmat pentru anularea amenzilor date în perioada stării de urgență

Anulare amenzi in perioada starii de urgenta

Cei care doresc să beneficieze de excepția de neconstituționalitate invocată de Avocatului poporului și admisă de Curtea Constituțională privitoare la amenzile aplicate pentru încălcarea regulilor impuse în starea de urgență trebuie să invoce această excepție în fața instanței de judecată.

Decizia Curții Constituționale nu produce efecte juridice din oficiu, în lipsa demersului juridic constând în plângerea contravențională.

Plângerea contravențională împotriva procesului-verbal de contravenție, indiferent dacă amenda a fost achitată sau nu, se face în termen de 15 zile calculat pe zile libere, începând cu data încetării stării de urgență, respectiv începând cu data de 15 mai 2020 și terminând cu data de 1 Iunie 2020.

Plângerea contravențională se introduce la Judecătoria în raza căreia a fost săvârșită contravenția. Aceasta poate fi depusă personal sau prin reprezentant (avocat sau reprezentant legal), prin poştă, e-mail sau fax.

Acest website foloseste cookie-uri. Unele dintre ele sunt esențiale pentru funcționarea site-ului, în timp ce altele ne ajută să îmbunătățim acest site și experiența utilizatorului (cookie-uri de urmărire).