CoVID-19

Informații importante pentru chiriași

Informatii importante pentru chiriasi

Pe fondul răspândirii sindromului respirator COVID - 19 și a decretării stării de urgență, locatarii persoane fizice sunt preocupați de plata chiriei la termen, luând în considerare și probabilitatea unei evacuări din imobil.

Cu toate acestea, dispozițiile legale îi protejează pe chiriași. Evacuarea nu poate fi dispusă decât cu o notificare prealabilă comunicată prin executor judecătoresc și doar în cazurile în care dreptul de a folosi imobilul s-a stins ca urmare a încetării locațiunii. În acest caz, chiriașul are la dispoziție 30 de zile pentru a evacua imobilul în mod voluntar.

Contractul de locațiune încheiat prin înscris sub semnătură privată și înregistrat la organele fiscale, precum și cel încheiat în formă autentică constituie titlu executoriu pentru plata chiriei la termenele și în modalitățile stabilite în contract. În celelalte cazuri, locatorul trebuie să obțină un titlu executoriu în urma unui proces civil pentru a demara procedura de evacuare.

Nu în ultimul rând, recomandăm să țineți evidența corectă a tuturor plăților și dovezile de plată a chiriei.

Acest website foloseste cookie-uri. Unele dintre ele sunt esențiale pentru funcționarea site-ului, în timp ce altele ne ajută să îmbunătățim acest site și experiența utilizatorului (cookie-uri de urmărire).