Caritate & comunitate

Consilierea organizațiilor de caritate, a întreprinderilor sociale și a organizațiilor non-profit se află în centrul practicii noastre.

Ne adresăm tuturor organizațiilor de caritate, precum și promotorilor acestora filantropilor și corporațiilor care doresc să creeze fundații caritabile.

Construim relații profunde și durabile cu clienții noștri, ceea ce ne permite să identificăm și să anticipăm problemele care contează cel mai mult.

Practica noastră în domeniu cuprinde întreaga gamă de aspecte juridice cu care organizațiile de caritate și non-profit se confruntă zi de zi sau "o dată în viață".

Oferim îndrumări privind diverse aspecte operaționale, inclusiv modul de gestionare a proprietății caritabile, dotări și investiții, cea mai bună modalitate de licențiere și exploatare a activelor și drepturilor, a comerțului caritabil și a taxelor, acordarea de subvenții și investiții sociale și strângeri de fonduri. Lucrăm, de asemenea, cu filantropi individuali și corporații care doresc să înființeze noi organizații de caritate sau să structureze oferta caritabilă în alte moduri.

Oferim de asemenea sprijin în legătură cu munca caritabilă transfrontalieră și internațională, ce implică operațiuni de caritate și strângeri de fonduri care depășesc frontierele naționale.

Avem experiență în formarea de organizații caritabile noi, inclusiv cele cu scopuri noi sau structuri complexe, precum și de restructurare a organizațiilor caritabile existente, în cazul în care acțiunile lor actuale nu mai sunt adecvate scopului. Am îndrumat clienții în perioadele de criză și de schimbare semnificativă și i-am informat cu privire la deciziile strategice cheie cum ar fi fuziunea, divizarea și parteneriatul.

Clienții noștri beneficiază de experiența nu numai a avocaților noștri în domeniul carității, ci și al colegilor din fiecare domeniu al practicii noastre. Când este necesar, putem crea o echipă de avocați din întreaga firmă, oferindu-vă un pachet complet de asistență juridică, indiferent dacă aveți nevoie de consultanță specializată în orice domeniu, de la proprietatea intelectuală până la dreptul muncii.

Structura organizațională și constitutivă

Sectorul caritabil este foarte diversificat: de la organizații mai vechi, la promotori ai noilor organizații caritabile care promovează scopuri inovatoare. Fie că sunt vechi sau moderne, toate organizațiile de caritate au nevoie de un act constitutiv și de o structură organizațională care să le acționeze și să le permită să-și îndeplinească eficient obiectivele.
Oferim suport în înființarea de noi organizații de caritate și întreprinderi sociale și consiliere a trusturilor, a companiilor, a organizațiilor de caritate, în legătură cu o serie de probleme juridice, de la interpretarea și modificarea actelor constitutive existente, până la schimbarea structurii juridice.
Vă putem sfătui cu privire la toate aspectele legate de stabilirea unei noi organizații de caritate sau de a revizui actul constitutiv al organizației dvs. de caritate, inclusiv colaborarea cu dvs. pentru a identifica dispozițiile din statut care nu sunt potrivite organizației și vă rețin și pentru a gestiona relațiile cu părțile interesate și autoritățile de reglementare.
Oferim expertiza noastră în structurarea și restructurarea caritabilă, în special în cazul în care acest lucru implică organizații de caritate cu aranjamente ample de grup și acte constitutive complexe și oferim sfaturi în mod regulat cu privire la fuziuni, divizări și gestionarea relațiilor cu parteneri caritabili și non-caritabili.
Lucrăm în strânsă colaborare cu administratorii și cu personalul de conducere pentru a identifica soluția cea mai practică și mai eficientă din punct de vedere al costurilor pentru organizația dvs. de caritate.

Acest website foloseste cookie-uri. Unele dintre ele sunt esențiale pentru funcționarea site-ului, în timp ce altele ne ajută să îmbunătățim acest site și experiența utilizatorului (cookie-uri de urmărire).