Comercial

Iuga&Asociaţii are o practică judiciară comercială diversificată, ce acoperă aspecte corporative, de angajare, comerciale, protecția datelor, proprietate intelectuală, contracte comerciale și servicii financiare. Dat fiind că problemele comerciale traversează adesea multiple domenii ale legii, putem oferi consultanță comună în toate domeniile relevante.

Firma are experiență în furnizarea de consultanță atât în contextele business-to-business (B2B), cât și în mediul de afaceri pentru consum (B2C), pe plan internațional și intern și are reputația de a oferi consultanță clară și pragmatică cu privire la aspecte complexe.

Contractele comerciale

Contractele comerciale clare și inteligente sunt de o importanță vitală pentru toate organizațiile. Oricare ar fi natura relației, un contract bine elaborat va reduce incertitudinea și probabilitatea diferendelor, va reflecta nivelul de risc pe care sunteți dispus să îl acceptați și va oferi soluții atunci când lucrurile nu merg conform planului.

Contractele servesc la o gamă largă de funcții critice, de la venituri și gestionarea costurilor, până la achiziționarea de infrastructuri informatice și de altă natură, externalizarea și exploatarea resurselor și a activelor. Ne dăm seama cât de important este ca contractele cheie să fie robuste, clare din punct de vedere juridic și, din punct de vedere practic, utilizabile. Greșelile mici pot fi costisitoare, atât din punct de vedere financiar, cât și in timp, pentru a rezolva problemele care pot fi evitate.

La Iuga&Asociaţii, vă putem îndeplini cerințele, indiferent dacă aveți nevoie de șabloane scurte și practice pentru întreprinderile cu risc scăzut sau trebuie să elaborați și să negociați contracte detaliate, personalizate pentru aranjamente critice de afaceri de mare valoare / miză sau alte proiecte de transformare. Înțelegerea organizației dvs. și a activității pe care o desfășurați, a priorităților și a preocupărilor dvs., precum și a oricărui context de reglementare relevant sunt esențiale pentru serviciul pe care îl oferim. Vom oferi întotdeauna o abordare personală și atentă, indiferent de dimensiunea problemei.

Ne ocupăm de contracte comerciale cu toate descrierile, inclusiv de contracte de asociere în participațiune și de colaborare (interne și internaționale), acorduri privind lanțul de aprovizionare, contracte de agenție și distribuție, externalizarea, furnizarea de bunuri și servicii, marcă și alte licențe și exploatări ale proprietății intelectuale, inclusiv radiodifuziune, evenimente și sponsorizare, contracte IT și tehnologice.

În calitate de firmă de avocatură cu drepturi depline, avem expertiza și resursele necesare consultării cu privire la toate aspectele legate de orice tranzacție propusă, de exemplu, reglementările privind serviciile financiare, legislația caritabilă, respectarea protecției datelor, ocuparea forței de muncă, proprietatea, achizițiile și taxele.

Contractele de tehnologia informațiilor (I.T.)

Oferim consultanță atât clienților, cât și furnizorilor de produse și servicii IT, acoperind toate aspectele legate de dezvoltarea tehnologică, achiziții, furnizare și suport.

Acționăm în mai multe zone de IT, inclusiv

  • Achiziționarea și adoptarea infrastructurii tehnologice
  • Dezvoltarea de software, website și aplicații
  • Acorduri de servicii IT (găzduire, suport, soluții bazate pe cloud)
  • Stocarea datelor și
  • IT outsourcing.

Acționăm pentru casele de software și firmele de outsourcing IT și putem elabora acorduri care să recunoască abordarea agilă adoptată în mod obișnuit în proiectele IT, cunoscând că dreptul de proprietate și licențierea proprietății intelectuale se află în centrul tuturor contractelor IT.

Outsourcing

Fie ca este vorba despre I.T., tehnologie sau alte outsourcing-uri de procese de afaceri sau de servicii, avem expertiza specifică în elaborarea acordurilor de outsourcing și consultanță în legătură cu toate fazele ciclului de viață al outsourcingului, de la planificare, negocieri, până la punerea în aplicare a proiectelor, soluționarea litigiilor și gestionarea ieșirilor.

Aducerea într-o terță parte a unei funcții de afaceri va crea întotdeauna riscuri în ceea ce privește gradul de adecvare a furnizorului de servicii externalizate, nivelurile de performanță și de tarifare și de "potrivire" organizațională, pe lângă toate celelalte aspecte care apar în ceea ce privește elementele de tranziție ale externalizării.

Principiile și procesele de achiziție, în special în sectorul public, sunt stricte și complexe, iar consilierea specialiștilor este necesară pentru a asigura respectarea legislației. Nu numai că vă oferim suport în elaborarea și negocierea contractelor de închiriere, ci vă și putem ghida în întregul proces, de la angajarea înainte de lansarea pe piață, formularea invitației de participare la licitație până la numirea noului furnizor.

În calitate de client, veți avea acces la consultanță și în alte domenii ale dreptului, cum ar fi ocuparea forței de muncă, protecția datelor, proprietatea intelectuală și administrativ. Acest lucru vă asigură că fiecare element juridic al externalizării și al achizițiilor publice este asigurat atât în timpul procesului, cât și mult timp după încheierea contractelor.

Contracte de evenimente

Consultanța în domeniul contractelor de servicii și de evenimente necesită o înțelegere profundă a afacerii și sectorului Dvs. Cunoscând evoluțiile și tendințele în afaceri, contractele vor fi întotdeauna adaptate cerințelor Dvs. specifice, asigurându-vă că veți beneficia pe deplin de beneficiile întreprinderii, acoperind în același timp riscurile juridice cheie și respectând toate regulile și reglementările relevante.

Oferim consultanță pentru evenimente naționale și locale, incluzand evenimente sportive, expoziții de artă, conferințe internaționale și concerte.

Termenii standard de business

Termenii standard elaborați în mod inteligent vor spori credibilitatea și profesionalismul organizației dvs. și vor oferi asigurare atât dvs., cât și clienților dvs. Recunoaștem că, într-o perioadă în care bugetele legale sunt strânse și concurența este feroce, clienții încearcă din ce în ce mai mult să reducă timpul și costul implicat în negocierile contractuale și exercițiile de redactare, astfel încât termenii standard de afaceri să fie la fel de importanți ca oricând.

Oferim în mod regulat contracte de tip șablon și condiții standard pe care clienții să le poată utiliza în exploatarea zilnică a afacerilor lor, ajutând la reducerea timpului și a cheltuielilor procesului de contractare și la limitarea riscurilor juridice.

Contracte de consum

Este foarte ușor pentru întreprinderi să se lovească de legislația consumatorilor și încălcările legii pot fi costisitoare, atât financiare, cât și reputaționale. Prin urmare, este esențial ca termenii și condițiile de afaceri pentru consumatori să fie exacți şi clari pentru a evita disputele și pentru a menține relații bune cu clienții. Avem experiență în consilierea privind problemele consumatorilor și în elaborarea termenilor de utilizare a bunurilor, serviciilor și conținutului digital într-o serie de sectoare, inclusiv afaceri online, educație, proprietate, servicii financiare, călătorii și evenimente.

Acest website foloseste cookie-uri. Unele dintre ele sunt esențiale pentru funcționarea site-ului, în timp ce altele ne ajută să îmbunătățim acest site și experiența utilizatorului (cookie-uri de urmărire).