FAMILIE & DIVORȚ

Există momente cheie în viața ta când poate fi necesar să consultați un avocat specializat în dreptul familiei.

Ar putea fi atunci când:

  • vreți să vă căsătoriți și luați în considerare posibilitatea de a încheia un acord prenupțial pentru a proteja activele familiei Dvs.;
  • relația dvs. a ajuns la final și trebuie să rezolvați probleme financiare complexe și, mai presus de toate,
  • doriți să protejați bunăstarea copiilor Dvs.

Bineînțeles, trebuie să vă asigurați că viața Dvs. privată va fi protejată și veți avea parte de cele mai bune sfaturi și servicii juridice.

La IUGA & ASOCIAȚII, vă putem ajuta.

Avocații noștri specializați în dreptul familiei vă oferă consultanță într-un mod pragmatic, inovator și pozitiv. Oferim un serviciu integrat, integral, care acoperă nu numai dreptul familiei, ci și orice alt serviciu solicitat de persoanele implicate în divorț, inclusiv în ceea ce privește impozitele și taxele, activele, trusturile litigioase și aspectele de drept internațional. Experiența noastră în managementul reputației vă ajută într-un moment atât de sensibil/delicat în ceea ce privește protecția vieții private.

Menținem o abordare constructivă în situații delicate și dificile și vom acționa mereu în interesul vostru.

Acționăm atât pentru clienții interni, cât și pentru clienții internaționali.

Acorduri prenupțiale și postnupțiale

Acordurile prenupțiale pot ajuta la obținerea unei certitudini în ipoteza unui divorț și reprezintă un element-cheie în planificarea averii în cazul persoanelor înstărite.

Este o realitate tristă faptul că în România unul din patru cupluri divorțează. Un acord prenupțial poate conține prevederi referitoare la împărțirea activelor/bunurilor și a pasivelor/datoriilor în cazul unui divorț.

Dacă doriți să încheiați un acord prenupțial sau dacă partenerul dvs. s-a solicitat să încheiați un astfel de acord, vă vom oferi sfaturi de specialitate pentru a vă asigura că veți beneficia de corectitudine și certitudine în cazul unui divorț. Poate fi un subiect dificil, dar avocații noștri vă vor sfătui în legătură cu aceste aspecte.

În timp ce majoritatea cazurilor noastre implică în principal probleme de drept românesc, avem experiență și în consilierea persoanelor care au interese în străinătate. În aceste cazuri, pot apărea probleme transfrontaliere, care necesită o consiliere atentă și de specialitate pentru a se asigura că acordul la care s-a ajuns are efecte în toate jurisdicțiile relevante. Acesta este un domeniu în curs de dezvoltare, ca urmare a legislației europene și a impactului Brexit. Avocații din echipa noastră sunt la curent cu evoluțiile din acest domeniu și, prin urmare, sunt în măsură să vă consilieze.

Divorț & Finanțe

Lucrând mulți ani cu familii și cupluri care trec printr-o despărțire, avem experiența presiunilor emoționale și financiare pe care s-ar putea să le suportați. Vă vom îndruma în legătură cu fiecare aspect al procesului de divorț, răspunzând preocupărilor Dvs. și propunând o soluție adecvată.

Dacă sunt implicate alte jurisdicții, vă vom sfătui rapid cu privire la cel mai bun mod de acțiune, astfel încât să puteți opta pentru jurisdicția potrivită.

De la bun început veți primi sfaturi clare și realiste cu privire la impactul financiar al divorțului Dvs. Vă vom explica opțiunile disponibile și vă vom sfătui cu privire la rezultatele probabile. Vă vom ajuta apoi să obțineți o soluție adaptată circumstanțelor Dvs.

În rezolvarea problemelor financiare la divorț avem o abordare constructivă. Este important să ajutăm clienții să mențină o relație bună cu fostul lor soț, mai ales acolo unde există și copii. Marea majoritate a cazurilor noastre se rezolvă pe cale extrajudiciară, părțile ajungând la o înțelegere cu privire la disputele financiare.

Cu toate acestea, există cazuri în care litigiul nu poate fi evitat.

Alternative de soluționare a disputelor

Deși ziarele scriu în mod regulat despre bătăliile din cadrul divorțului, există o serie de alternative la procedura judiciară. Există multe avantaje pentru aceste alternative; ele evită stresul și costul litigiilor, ele vă ajută pe Dvs. și pe fostul Dvs. soț să comunicați unul cu altul și, cel mai important, sunt complet private (spre deosebire de procedurile judiciare).

Dacă Dvs. și soțul Dvs. sunteți de acord să recurgeți la mediere, vă veți întâlni cu un mediator care vă va ajuta să vă rezolvați diferendele și să ajungeți la un acord. Medierea poate fi utilizată pentru a ajunge la un acord asupra modului în care doriți să împărțiți bunurile, a conveni asupra înțelegerilor referitoare la copiii Dvs. sau oricăror alte lucruri cu privire la care vreți să ajungeți la un consens.

Vom discuta toate opțiunile disponibile pentru a putea lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la cea mai bună cale de urmat.

Conviețuirea & familiile necăsătorite

Numărul cuplurilor care conviețuiesc este în creștere. Totuși, coabitarea nu este o uniune reglementată juridic, ceea ce înseamnă că familiile care conviețiuesc nu au aceleași drepturi legale ca și cuplurile căsătorite.

Atunci când cuplurile necăsătorite se separă, pot apărea probleme semnificative legate de dreptul de proprietate. Pentru a rezolva aceste probleme, cuplurile trebuie să se bazeze pe încredere. Pentru a evita acest lucru, dacă intenționați să coabitați cu partenerul, este o idee bună să încheiați un acord de conviețuire care să stabilească ce se va întâmpla cu finanțele dumneavoastră în cazul unei despărțiri. De asemenea, puteți clarifica dreptul de proprietate asupra imobilului în care locuiți.

Dacă doriți să încheiați un acord de conviețuire cu partenerul Dvs., vă vom oferi sfaturi cu privire la conținutul acestuia.

În cazul în care relația ajunge la final, vă putem ajuta să rezolvați toate disputele privind dreptul de proprietate care pot apărea. Dacă aveți copii, vă putem sfătui și cu privire la pretențiile financiare care pot fi formulate de către unul dintre părinți în numele copiilor pentru întreținere.

Copiii

Înțelegerile cu privire la copiii Dvs. pot fi extrem de dificile și stresante la finalul relației Dvs. Scopul nostru este să vă oferim sfaturi pragmatice, permițându-vă să adoptați o abordare constructivă. Vom acționa întotdeauna în interesul dvs. și vă vom ajuta să găsiți o soluție axată pe copil, practică și viabilă.

În mod ideal, Dvs. și soțul/soția dvs. veți ajunge la o înțelegere. În cazul în care nu puteți face acest lucru în mod direct, metodele alternative de soluționare a litigiilor, cum ar fi medierea, vă pot veni în ajutor. În cazul în care nu a fost posibil să se ajungă la un acord, se poate recurge la proceduri judiciare.

Îi sfătuim pe clienți cu privire la toate problemele care afectează copiii după despărțire. Acestea includ locuința copilului, precum și aspecte specifice legate de îngrijirea lor, precum școala care trebuie să o urmeze sau ce fel de îngrijiri medicale ar trebui să le primească. Aceste cazuri pot fi dificile, iar intervenția timpurie a avocaților poate fi crucială.

De asemena, avem experiență în soluționarea cazurilor internaționale.

Cu regularitate oferim consultanță în privința relocării copiilor. Aceasta include și cazul în care unul dintre părinți dorește să se mute cu copiii - fie în străinătate sau în interiorul țării - sau în cazul în care un părinte este preocupat de faptul că celălalt va duce copiii în străinătate fără consimțământul lui.

De asemenea, asistăm clienții și în cazul răpirii internaționale de copii.

Echipa noastră cu experiență în managementul reputației vă ajută în vederea păstrării acestor cazuri delicate departe de ochii publicului.

Acest website foloseste cookie-uri. Unele dintre ele sunt esențiale pentru funcționarea site-ului, în timp ce altele ne ajută să îmbunătățim acest site și experiența utilizatorului (cookie-uri de urmărire).