Clienții apelează la noi atunci când se confruntă cu dispute critice pentru interesele lor. Ei au încredere în capacitatea noastră de a trata probleme complexe, sensibile, de o valoare ridicată, în scopul protejării drepturilor și intereselor lor.

Avem experiență în multe tipuri de soluționare a litigiilor, inclusiv:

 • Trusturi
 • Litigii comerciale pentru corporații, întreprinderi și persoane fizice
 • Litigii care implică bănci și servicii financiare
 • Disputele cu consiliul de administrație, conducerea companiei și acționarii
 • Tehnologie și litigii de proprietate intelectuală
 • Litigii referitoare la dreptul de proprietate
 • Arbitraj
 • Litigii fiscale
 • Confidențialitate, protecția vieții private și a demnității persoanei și gestionarea reputației.

Fiecare client și fiecare litigiu este unic. Oferim consultanță pragmatică cu privire la posibilele rezultate ale unui caz și analizăm toate opțiunile disponibile pentru soluționarea acestuia, de la negocieri informale și mediere până la asistarea și reprezentarea completă în instanță.

Mulți clienți preferă să ajungă la o rezolvare timpurie a disputei și, în aceste cazuri, elaborăm o strategie prin care să-și optimizeze poziția de negociere. În cazul în care consensul nu este o opțiune, avem o echipă de litigatori proactivi și perseverenți, cu o mare experiență în gestionarea litigiilor provocatoare.

O parte din litigiile noastre implică și elemente de extraneitate, respectiv au caracter internațional. Am dezvoltat relații profesionale puternice cu avocați din mai multe jurisdicții din străinătate.

Echipa noastră este foarte receptivă, acționând rapid pentru a oferi soluții clare și inteligente din punct de vedere comercial, asigurându-ne că întotdeauna clienții noștri sunt bine informați.

Arbitraj

Arbitrajul este o alegere din ce în ce mai populară pentru cei care încearcă să-și rezolve disputele în afara instanțelor de judecată. Aceasta poate fi calea potrivită pentru Dvs. deoarece procedurile sunt private, mai flexibile decât cele desfășurate în fața unei instanțe de judecată și deciziile arbitrale sunt mai ușor de aplicat în afara granițelor. Indiferent de context, sprijinim clienții în fiecare etapă a procesului de arbitraj.

Experiența noastră se extinde asupra aspectelor legate de arbitrajul comercial, de litigiile dintre investitori și stat și de dreptul familiei și cuprinde dispute interne și internaționale. Experiența noastră în soluționarea amiabilă a litigiilor oferă încredere din partea clienților pentru a-i sprijini în cele mai dificile scenarii, deoarece vom încerca întotdeauna să calmăm situația litigioasă și să ajungem la o înțelegere în detrimentul escaladării conflictului. Înțelegem nivelul ridicat al presiunilor implicate, atât financiare, cât și personale.

Avocații noștri sunt familiarizați cu regulile principalelor instituții arbitrale, însă oferim consultanță și cu privire la procedurile de arbitraj ad-hoc.
Indiferent de provocarea cu care vă confruntați, vă vom îndruma în toate etapele procesului arbitral cu atenție și discreție, de la redactarea clauzelor de arbitraj la analiza și negocierea cazului, prin selectarea tribunalului, acceptarea procedurilor și depunerea de înscrisuri, precum și prin participarea la audieri.

Litigiile comerciale

Echipa noastră de litigatori se concentrează pe obținerea celui mai bun rezultat posibil pentru clienții noștri, încercând totodată să reducem costurile suplimentare și să evităm întreruperile din activitatea companiei lor.

Clienții noștri includ

 • Întreprinderi: companii, întreprinderi familiale și parteneriate
 • Agenții de servicii financiare: bănci, administratori de active și administratori de avere
 • Persoane fizice: investitori, colecționari de artă, antreprenori și directori executivi
 • Instituții: instituții culturale și de învătământ.

Înțelegem că o dispută semnificativă în domeniul comercial poate fi dăunătoare, chiar critică pentru afacerile clienților noștri și necesită o abordare delicată și o soluție urgentă.

Avem o experiență într-o gamă largă de probleme, cum ar fi litigiile care decurg din încălcarea dispozițiilor contractuale, neglijența profesională, încălcarea normelor legale, taxe, încălcarea prevederilor din contractele de muncă și insolvență.

Oferim în mod obișnuit consiliere înainte de a acționa atunci când tranzacțiile comerciale și financiare riscă să devină contencioase; analizăm în profunzime problemele și ne asigurăm că toți clienții noștri sunt pe deplin conștienți de poziția lor juridică și sunt plasați în mod optim să negocieze. Ne confruntăm frecvent cu medieri provocatoare și urgente.

Uneori, cazurile noastre au un element transfrontalier și reprezentăm clienți din străinătate. În urma dezvoltării unei rețele de avocați străini, suntem pregătiți pentru a completa sfaturile noastre, dacă este cazul, cu ajutorul unui avocat specializat în litigii din străinătate.

Litigiile financiare

Întreprinderile de servicii financiare și persoanele care lucrează în cadrul serviciilor financiare sunt obligate să navigheze într-un mediu din ce în ce mai complex. Litigiile, investigațiile de reglementare și criminalitatea financiară pot avea efecte profunde și de lungă durată asupra întreprinderilor și persoanelor fizice. Avem experiență în reprezentarea și asistarea clienților în acest domeniu în fața instanțelor civile și penale și în fața autoritățile financiare și de reglementare.

Acționăm pentru o bază diversă de clienți, care include bănci, fonduri de capital privat, fonduri de investiții, administratori de avere, brokeri, firme de consultanță în finanțe corporative, consilii de administrație, practicieni în domeniul insolvenței și persoane fizice. Vă sfătuim cu privire la o gamă variată de probleme legate de finanțe, cum ar fi produsele și structurile de finanțare, investigațiile autorităților financiare și ale autorităților de reglementare, frauda.

Având în vedere caracterul din ce în ce mai internațional al litigiilor financiare, al investigațiilor autorității de reglementare și al infracțiunilor financiare, punem la dispoziția clienților noștri legăturile noastre cu firme de avocatură din străinătate.

Litigiile referitoare la dreptul de proprietate

Litigiile privind proprietățile nu pot fi întotdeauna evitate și uneori sunt necesare. Abordăm în mod proactiv și strategic disputele cu intenția de a le rezolva rapid și pragmatic. Uneori, acest lucru este posibil prin negociere și mediere, dar, dacă este necesar, apelăm la experiența noastră ca litigatori pentru a proteja interesele clienților noștri în instanță.

Avocații noștri din diferite domenii conlucrează pentru a analiza litigiile sub toate aspectele, inclusiv:

 • Litigiile dintre proprietari și locatari cu privire la proprietățile comerciale și rezidențiale
 • Interpretarea clauzelor contractuale, inclusiv contractele de vânzare-cumpărare
 • Aplicarea, îndepărtarea sau modificarea clauzelor de inalienabilitate
 • Tulburarea de posesie și viciile posesiei
 • Servitutea de trecere, disputele legate de vecinătate, dreptul la lumină și zidurile comune
 • Insolvența
 • Utilizarea spațiilor comune
 • Prelungirea contractelor de locațiune
 • Litigii referitoare la autorizații de construire
 • Litigii privind proprietățile agricole.

Ajutăm clienții să gestioneze disputele atunci când acestea apar și le împărtășim beneficiile legăturilor noastre stabilite cu alți profesioniști în domeniul imobiliar, cum ar fi evaluatori și inspectori de specialitate, care acționează în calitate de experți și consilieri atunci când este necesar. Abordarea noastră ne ajută să oferim soluții personalizate problemelor clienților noștri.

Acest website foloseste cookie-uri. Unele dintre ele sunt esențiale pentru funcționarea site-ului, în timp ce altele ne ajută să îmbunătățim acest site și experiența utilizatorului (cookie-uri de urmărire).