Cyberviolence (violența digitală) este recunoscută în prezent ca un aspect al violenței împotriva femeilor, apărând inclusiv sub forma încălcării confidențialității informatice, a intruziunii în computerul victimei și a preluării, distribuirii și manipulării de date și imagini cu caracter personal.
Întrucât viața cotidiană și economiile noastre depind tot mai mult de tehnologiile digitale, din ce în ce mai multe companii sunt îngrijorate de creşterea atacurilor cibernetice şi de consecințele asupra planurilor lor de business. Astfel, se pune accentul informațiile sensibile, cum ar fi date despre clienți, angajați, parteneri de afaceri sau contracte.
Marea Cameră a Curții de Justiție a Uniunii Europene a statuat la data de 1 Octombrie 2019, prin hotărâre, asupra întrebării preliminare ce i-a fost adresată în cauza C-673/17, având ca obiect o cerere de decizie preliminară formulată în temeiul articolului 267 TFUE.
Instanțele de judecată clujene sunt tot mai des învestite cu soluționarea litigiilor de concurență neloială pornite de companii I.T. împotriva foștilor angajați neloiali.